Karantinadan Kadrajlara-Ümit Erdem

Şehirde antibiyotik üstüne yeni efsaneler. Gövdeyi taslamak gövdeyi deklanşöre adamak. Gölgenin yapışıp kalması gövdenin sapına. Mümkünü olanın ilmi. İmkanı olan istikametinde arzuların. İyileşmeye karşı dillerden iyi olmak dilini yakalıyorum. Antibiyotik varsa mümkün olan yaralarımızın tuşları da vardır. 

Soyulmanın savunmanın ustası bir anlık görüşme. Bir süreliğine yerelliğime bakıp. Süreli güvercinler aklımda yem vermeye ayarlı. Aklımda kanatları para bandı. Aklımda çakmaklı o kadar kuşsuz. 


Botanik bahçelerine, hayvanat alemine ve petşoplara indirim olmaz. Rica ederim balkona geçelim yeni çağa ayak uyduralım. Kibirlenmek üzerime el yordamıyla plaza gösteren parmak çocuklar. Pulları yenilenir toplu konut ve asgari geçim indirimi. Çocuklar dökülür yasa olsa bağlar bu formül olmaz. Bunları anlattım. Kimse zorluğun hayvanına, bileğe ve türlü iyileşmelere gelmesin. 


Piyano tuşsuz olsa el yordamıyla hakeza uzanmadaki tınıyla. Yani tabure boş olsa yanlış olan eksik olana kıyaslansa. Nasılsın demenin otomatı nasılsın ilişki kurmacası. Ağ taşır mı beyninde bilekle tuşlarda yatarken.


Baba veraset ilamına yenilmeye durmuş bu aslın heykellerinde.  Taraflar eksilmez bölünür. Bir gün olsa eks olunur. Aile retoriğe camlar balkonlara söz olanla olmuş olana. Serbest düşüş pozisyonunda bir balkon var. Ayrıca camlarda çocuklar.


21. yüzyıl hayalete meydan okuma günlüğü. Camlarda bir okuma şenliği. Artık görüntü rastlantı değildir kent insana rast gitmez. Görüntü yapmayın.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Frantz Fanon ile Kalkınmayı Sömürgesizleştirmek (Benjamin Selwyn)

Çaresizce Susan'ı Aramak (Terry Castle)

Alexander Dugin'in Kozmik Savaşı (Matt Mcmanus)*