Yol, İşçilerin!

Trendyol işçileri 3 gündür ülkenin dört bir yanında fiili grevdeydi. Trendyol şirketinin, kurye işçileriyle alay edercesine yaptığı %11 ücret zammı teklifine işçilerin cevabı fiili grev oldu. Bu şirketin işçilerin emeği sayesinde %600 büyüdüğü dönemde, işçilere dayattığı ücret zammı aslında sermaye sınıfının nasıl bir kan emici olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Farplas işçileri de şu an direnişteler. Benzer şekilde kendilerine dayatılan sefalet zamlarını kabul etmeyen işçilere, Farplas işten atma saldırısıyla karşılık verdi. Bu saldırının bir sebebi de işçilerin sendikal örgütlenme mücadelesidir. Farplas işçileri sınıf dayanışmasını yükselterek direnişlerini sürdürüyor ve atılan işçi arkadaşlarıyla omuz omuza mücadele ediyor.

Sermaye diktatörlüğü işçi sınıfına topyekûn köleliği dayatırken özellikle son dönemde işçi sınıfı da birçok fabrika ve işyerinde grevlerle direnişi büyütüyor. Ücretli kölelik düzenine başkaldıran işçi sınıfı yürünecek yolu gösteriyor. Kar kış demeden mücadelesini büyüten işçi sınıfı, bunun sonucu olarak sermaye düzeninin korkularını da büyütüyor.

“Sınıfa karşı Sınıf” şiarıyla militanca mücadele eden Trendyol işçilerinin mücadelesi zaferle sonuçlanmıştır. Farplas işçilerinin de zafere doğru yürüdüğüne eminiz. Trendyol ve Farplas işçilerinin şahsında tüm işçi sınıfını selamlıyoruz. Yolunuz yolumuzdur.

Barbarları Beklerken Sanat Kolektifi

#trendyolişcileri #umutsen #direniş #grev #barbarlarıbeklerkensanatkolektifi #işçisınıfı #trendyolşubetemsilcileri #HaklarıVerTrendyol



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Frantz Fanon ile Kalkınmayı Sömürgesizleştirmek (Benjamin Selwyn)

Çaresizce Susan'ı Aramak (Terry Castle)

Alexander Dugin'in Kozmik Savaşı (Matt Mcmanus)*