Genelge üzerine

29 Ocak 2022 tarihinde, iktidarın başı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan Basın ve Yayım Faaliyetleri hakkında Genelge ile birlikte önümüzdeki süreçte faşizmin baskı, sansür ve saldırganlığının vites arttıracağı açıkça ilan edilmiştir. Genelge ile "aile, çocuk ve gençlerin milli ve manevi açıdan medya ve basın-yayım aracılığıyla zihnen ve bedenen saldırılara karşı korunmasının amaçlandığı, ülkenin toplumsal değerlerini yozlaştırmaya çalışanlara devletin izin vermeyeceği" ifade edilmektedir.

Burada faşist iktidar her zaman yaptığı gibi “kutsal”lık demogojisine sarılmakta, faşizmin kitle tabanını “aile” ve “milli-manevi değerler “ üzerinden genişletmek için hamle yapmakta, esasında ise kendisine “düşman” gördüğü tüm toplumsal kesimlerin yaşam alanını ve iktidara karşı ses çıkarma olanaklarını yok etmeyi amaçlamaktadır.

Bu genelgenin hedeflerinden biri  elbette, topluma faşizmin belirlediği sınırlar dışında bir yaşam hakkı tanımamaktır. Fakat iktidarın en büyük korkusu, toplumun büyük bir kesiminde kendilerine karşı biriken öfkenin günden güne çeşitli biçimlerde açığa çıkmasıdır. Örneğin son dönemlerde sayısız sokak röportajında iktidara kusulan öfke ortadadır.

Asıl vurgulanması gereken nokta ise, genelgenin başlıca hedefinin, emekçi halkın ve ezilenlerin kabaran öfkesinin sesi olan, faşizme karşı mücadeyi büyütmek için her türlü baskıya göğüs geren devrimci-sosyalist yayınlar başta olmak üzere tüm muhalif yayınların koyu bir sansür ve yasağa maruz bırakılması olduğudur.

Genelgenin yayımlanma tarihinin, İşçi sınıfının zincirleme grevlerle, sermayenin ve devletin korkularını büyütmeye başladığı bu döneme denk gelmesi tesadüf olmasa gerek.

Bu genelgeye karşı cevabımız, ezilenlerin ve sömürülenlerin çığlığını büyütmek olacaktır.

Barbarları Beklerken Sanat Kolektifi

#genelge #işçisınıfı #grev #barbarlarıbeklerkensanatkolektifi #haberler #gündem



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Frantz Fanon ile Kalkınmayı Sömürgesizleştirmek (Benjamin Selwyn)

Çaresizce Susan'ı Aramak (Terry Castle)

Alexander Dugin'in Kozmik Savaşı (Matt Mcmanus)*