Barbarları Beklerken, Sayı: 11


Sanat Öldü! Yaşasın Sanat!

Bugün kaybımız yeni bir şey söylemek mi yoksa yeniyi anlamlı bir şekilde söylemek mi? Biz ikincisinden taraf oluyoruz. Çünkü anladık ki Türkiye'de her şey vitrin taraftarları tarafından belirleniyor. A'nın metni yeni bir kanonun en yeni müeffili olarak yayınlanıyor. B ona yakın durduğu için alkışlanıyor. Edebiyat'a saygı gösterileri düzenleniyor. Fakat isimler bu saygının hangi anlamını taşıyor tartışılır. 

Türkiye her sabah yeni bir kanonlaşmaya uyanıyor. Bu kanonlaşmayı en özet haliyle isimler kanonu olarak anabiliriz. Enis Batur'un yahut Ataol Behramoğlu'nun çalıp da giremeyeceği kapı, yayınevi, dergi, etkinlik yoktur Türkiye'de. Birbirimizi kandırmayalım. Biz mimikler ve jestlere bırakamayacak kadar eleştirinin hayati bir set çekme gücüne sahip olduğunu biliyoruz. Kanon, yan yana gelmezlerin yan yana geldiği andır. Ondan sonra dergi çıkarsak ne, iyi şiir yazsak yayınlasak ne!

Kanon haliyle kendi kendine oluşmuyor. Davet var ve davete icabet uzak yerden değil. Türkiye retorik sahasındayız! Retorik, söylemi yanına çağırıyor. Son hamle imajla taçlandırılıyor. Tersden gidenin her zaman doğru yola çıkacağını kim söylemiş? İşte o yolda beş benzemezi 'sanat namına' yan yana getirenler Türkçe şiire ihanet etmektedir. 

Beklerken unutmayacağız!

***

Barbarları Beklerken 11. sayısıyla yeni bir döneme giriş yapmış bulunmaktadır. Artık edebiyatın hayata döndüğü an'ı arzuluyoruz. Artık hayatın politikasını sanatla birleştirdiğimiz an'a yaklaşıyoruz. Bu an'ı yakınlaştıran dostlarımıza teşekkür ederiz. Bir şeyler yaşamıyordu biz de öldürmeye karar verdik. 

Sanat öldü! Yaşasın Sanat! 

Okuma linki: https://drive.google.com/file/d/1URpsJZw2d_5HoQZSFMHL6Y3lVJ6nTFxH/view

Bu sayıya katkı sunan isimler:

Ömer Burçin Özkişi

Özgür Balaban 

Alihan Çetiner 

Dolunay Aker 

Erman Akçay 

Cemal Akyüz 

Hakan Kaya 

Tamer Gülbek

Öztekin Düzgün 

Onur Tuna Bozbey 

Umut Yalım 

İsa Balcı 

Komün Dergi 

Zeynep Sönmez 

Emre Albayrak 

M. İnan Filiz 

Orçun Güzer 

Özgür Soylu 

Doğan Korkmaz 

Hüseyin Korkmaz 

Sultan Gülsün 

Hüseyin Gökçe 

Sercan Apaydın

Erkan Tuncay 


Yayıma Hazırlayan: Dolunay Aker 

Yayım ekibi: Ferit Sürmeli, Dilay Kababıyık, Dolunay Aker, Ömer Burçin Özkişi, Hakan Kaya 

Kapak Tasarım: Hakan Kaya

İletişim: barbarlaribeklerken@gmail.com




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Frantz Fanon ile Kalkınmayı Sömürgesizleştirmek (Benjamin Selwyn)

Çaresizce Susan'ı Aramak (Terry Castle)

Alexander Dugin'in Kozmik Savaşı (Matt Mcmanus)*